Curs de Música de Cambra

El Curs de Música de Cambra per a Músics Amateurs va començar l’any 2015 i ja arriba a la 9a edició. Des del 2021, és una col·laboració entre AtriaCultura i ClàssicAmateur (associació catalana de músics aficionats), pensada com un espai on socialitzar, compartir i sentir-se còmode a través de la música de cambra; una experiència positiva on la música ens fa créixer no només com a músic, sinó també com a persona. Amb aquesta idea, el projecte consisteix en un curs intensiu de 3 dies que combina un mínim de 3h de classes de música de cambra amb tallers i activitats on trobar-se i compartir amb tot el grup.

Els participants es poden presentar amb el seu propi grup o individualment. Es creen nous grups amb les aplicacions individuals tenint en compte el nivell i els antecedents, i tots els repertoris s’assignen segons els perfils específics.

El grup de professors té una visió compartida de la música de cambra a través de la seva experiència com a conjunt, però alhora creen un enfocament ric i complementari a partir dels seus recorreguts individuals. Per tant, tots els grups treballen amb almenys 3 dels professors per aprofitar al màxim aquest context.

Objectius

Els objectius del projecte són:

  • Apropar la música de cambra a totes aquelles persones apassionades i entusiastes de la música.
  • Desenvolupar la xarxa de músics aficionats per ajudar-los a fer noves amistats amb altres músics que tinguin interessos similars.
  • Crear una connexió transversal entre tots els melòmans independentment de l’edat, la professió i el nivell musical. Per això, ens agradaria apropar els joves als adults, i viceversa. La música no té edat ni identitat i és una eina molt poderosa per crear un sentiment de comunitat i pertinença.
  • Oferir classes i contacte amb músics professionals, amb continguts d’alt nivell per millorar i aprofundir en les habilitats de joc en grup dels participants.
  • Donar suport als músics aficionats amb eines, mètodes i tècniques per ser musicalment independents i donar-los les habilitats per crear nous conjunts i maneres d’assajar.

Informació

DATES: de l’1 al 3 de juliol de 2022

LLOC: Escola de Música El Carreró, Mataró

PROFESSORAT: Júlia Santos (flauta travessera), Guillem Cabré (violí i viola), Carlos Cantú (violoncel), Alba Solé (piano)

ACTIVITATS: 3h de classe de música de cambra, tallers i concerts (opcional)

DIRIGIT A: Músics no professionals, sense limitació d’instrument o nivell

DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: 1 de juny

PREU: 100€*

*10% de descompte pels alumnes d’El Carreró, membres de ClàssicAmateur i socis de l’ACMP